Trajectbegeleiding dementie
Vaak begint dementie met geheugenklachten. Dat gebeurt meestal geleidelijk. Later komen er andere klachten bij op het gebied van taal, handelen, plannen en organiseren. Het dagelijks functioneren wordt dan moeilijker. Vooral in de beginfase, wanneer u zorgen heeft over het geheugen, is begeleiding vaak gewenst.

Advies van de wijkverpleegkundige
Heeft u vragen over vergeetachtigheid of dementie? Dan kunt u kunt bij de wijkverpleegkundige van Markenheem terecht. De wijkverpleegkundige denkt met u mee, adviseert, helpt keuzes maken en regelt zorg. U en uw mantelzorgers krijgen begeleiding bij het ziekteproces, in nauw overleg met de huisarts en andere hulpverleners. Als het nodig blijkt kan de wijkverpleegkundige op korte termijn starten met begeleiding op maat. Markenheem heeft hiervoor geen wachttijd. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op via telefoonnummer 0314 – 37 79 12 of via wijkverpleging@markenheem.nl.
Kosten voor ondersteuning bij dementie
In principe vergoedt de zorgverzekering de kosten uit de basisverzekering. De wijkverpleegkundige kan voor u uitzoeken of u de zorg daadwerkelijk vergoed krijgt.
Hulp en ondersteuning voor mantelzorgers
Partners en familieleden spelen een belangrijke rol bij de zorg voor mensen met dementie. Soms kan dit tot overbelasting leiden. Ondersteunen van mantelzorgers is daarom belangrijk om de draagkracht te vergroten. Markenheem biedt diensten ter ondersteuning van mantelzorgers aan, zoals de dagbesteding.
Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek
Markenheem participeert in het Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek. Door samenwerking, kennisontwikkeling en -uitwisseling tussen professionele en informele zorgaanbieders, wil dit netwerk de zorg voor kwetsbare ouderen zodanig verbeteren dat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Met behoud van kwaliteit van leven en sociale participatie. U kunt hier meer over lezen op de website van Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek.
