Schavenweide


Schavenweide

In november 2013 is het nieuwe Schavenweide geopend. Dit eigentijdse woonzorgcentrum ligt net buiten het centrum van Doetinchem in de wijk Schöneveld, vlakbij recreatiegebied Koekendaal. Voor senioren een prachtige en veilige plek om te wonen. Schavenweide bestaat uit vier aparte gebouwen die op de begane grond met elkaar verbonden zijn en is van alle gemakken voorzien. Het heeft onder andere mooie ruime (zorg)appartementen en een Grand Café / restaurant waar u terecht kunt voor een heerlijke maaltijd, maar waar ook diverse activiteiten worden georganiseerd. Schavenweide is ook het ‘kloppend hart’ in de wijk Schöneveld. Waar iedereen in de wijk terecht kan voor zorg- en servicediensten, ontmoeting, ontspanning en inspiratie.

Schavenweide biedt u:

  • Verzorgingshuiszorg
  • Somatische verpleeghuiszorg
  • Psychogeriatrische verpleeghuiszorg
  • Groepswonen
  • Tijdelijk verblijf
  • Dagactiviteit
  • Dagactiviteit speciaal
  • Huurappartementen

Contact

Schavenweide 2
7003 EB Doetinchem

Wilt u rechtstreeks contact met deze woonzorglocatie, bel dan: T. 0314 - 33 36 51

De wachttijden zijn gevarieerd per zorgvraag en per woonzorglocatie.
Vraag informatie over de wachttijden op bij
woonzorgbemiddeling@markenheem.nl of via 0314 - 376010

Restaurant en eten

Het gezellige Grand Café is dagelijks open tussen 9.00 en 19.00 uur voor een kopje koffie, maaltijd of een drankje. In ons mooie restaurant kunt u tussen de middag of ’s avonds gebruik maken van de warme maaltijd of een broodmaaltijd. Er is keuze uit een gevarieerd menu. Ook gasten van onze cliënten kunnen tegen vergoeding mee-eten. Tussen 12.00 en 13.30 uur of tussen 17.00 en 18.30 uur kunt u aanschuiven voor een gezellige driegangenmaaltijd. Met een kop koffie na die tijd.
De kosten zijn € 9,50

Wilt u mee-eten? Wij stellen het op prijs als u ons belt op telefoonnummer 0314-659613. Wijzigingen menu onder voorbehoud.

Bel gerust naar Schavenweide of kom even langs om te vragen wat het menu van de dag is.

Menu week 3
Menu week 4
Menu week 5
Menu week 6

 

 

 

In Schavenweide hebben we o.a. een bibliotheekservice en een eigen kapsalon, winkeltje en pedicure. In de prachtige binnentuin kunt u heerlijk wandelen of één van de beweegtoestellen gebruiken. Er wordt bijna elke dag voor een gevarieerd aanbod aan activiteiten gezorgd, zoals bingo, een avond vol muziek of iets ‘sportiefs’. Ook wordt eens per maand een kerkdienst gehouden.

Bekijk hier het activiteitenprogramma

 

Wonen in Schavenweide

Ieder appartement heeft een zitslaapkamer en een badkamer, een zorgoproepsysteem (alarmering) en aansluitingen voor radio, televisie en telefoon. Als het nodig is voor de zorgverlening, krijgen cliënten een hoog-laagbed in bruikleen.

Ook heeft u de mogelijkheid te wonen in een groepswoning. Groepswonen is een vorm van begeleid wonen voor mensen die intensieve zorg en ondersteuning nodig hebben. Hier woont u – onder begeleiding van een vast team verzorgers – samen met een aantal andere bewoners, waarmee u een huiskamer deelt. Iedere bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en badkamer. We proberen zoveel mogelijk structuur in de dag aan te brengen en vooral veel samen te doen, zoals koffie drinken, TV kijken, koken, eten en afwassen.

In Schavenweide zijn 8 Eerste lijns verblijf appartementen aanwezig

 

HOME - onze woonzorgcentra- schavenweide wonen

Hotelkamer Schavenweide

Op familiebezoek in Schavenweide? De hotelkamer in Schavenweide biedt u de mogelijkheid voor één of meerdere overnachtingen als u op (familie)bezoek bent in Schavenweide. Wij beschikken over een tweepersoonskamer met twee aparte bedden, een badkamer, een televisie en koffie- en theefaciliteiten. De hotelkamer kost € 20,- per persoon voor de eerste nacht, daarna € 16,- per persoon per nacht, dit is inclusief linnengoed. U kunt inchecken vanaf 14.00 uur. De sleutel is verkrijgbaar bij het Servicepunt van Schavenweide. Op de dag van vertrek vragen wij u vóór 10.00 uur uit te checken.

 

Wijkverpleegkundige

De wijkverpleegkundige van Markenheem houdt iedere woensdagmiddag tussen 13.30 – 15.30 uur inloopspreekuur waar u met al uw vragen op het gebied van zorg terecht kunt.

Contact Schavenweide
Schavenweide 2
7003 EB Doetinchem

T. 0314 - 33 36 51
Bekijk route
Voer een vertrekpunt in