Veilig en vertrouwd in een groep wonen

Binnen De Bleijke, Schavenweide en De Zonnekamp heeft u de mogelijkheid te wonen in een groepswoning. Groepswonen is een vorm van begeleid wonen voor mensen die intensieve zorg en ondersteuning nodig hebben. Hier woont u – onder begeleiding van een vast team verzorgers – samen met een aantal andere bewoners, waarmee u een huiskamer deelt. Iedere bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en badkamer. We proberen zoveel mogelijk structuur in de dag aan te brengen en vooral veel samen te doen, zoals koffie drinken, TV kijken, koken, eten en afwassen.

Bekijk hier het Thema nummer van Groepswonen 

 

De Bleijke

Beukenlaan 1
71255 DK Hengelo (Gelderland)
T. 0575 - 49 82 00

De Zonnekamp

De Zonnekamp 1
7021 WP Zelhem
T. 0314 - 62 17 55

Schavenweide

Schavenweide 2
7003 EB Doetinchem
T. 0314 - 33 36 51

Onze zorg

In iedere groepswoning is professionele zorg aanwezig. Er is een klein, vast team medewerkers die u verzorgt en begeleidt. De medewerkers houden rekening met uw dagritme en uw persoonlijke voorkeuren. Dit schept een vertrouwde sfeer waarin u zich thuis zult voelen. De behandeling wordt afgestemd op uw zorgbehoefte en u krijgt professionele ondersteuning door een team van onder andere een verpleegkundige, een fysiotherapeut en een specialist ouderengeneeskunde.

Huiskamerbijdrage

Op Groepswonen wonen de cliënten overdag in een huiskamer; gezelligheid, lief en leed, eten en drinken wordt gedeeld. Groepswonen is een totaalconcept. Samen zorg je er voor dat er met aandacht voor elkaar een huishouden wordt gevoerd dat wordt ingekleurd met persoonlijke voorkeuren. Binnen dit concept hanteren wij de huiskamerbijdrage. Iedere cliënt draagt per kwartaal een bedrag bij en Markenheem verdubbelt dit bedrag nog eens ruim. Zo is er per maand een bepaald bedrag beschikbaar en zijn de medewerkers vrij dit geld te besteden aan activiteiten, uitstapjes en extra lekker eten of drinken.