De Zonnekamp


Zorg in de Zonnekamp

Wonen in De Zonnekamp

Begin 2019 is de nieuwe Zonnekamp geopend. Een eigentijds woonzorgcentrum dat het stralend middelpunt van Zelhem vormt. Voor senioren een prachtige en veilige plek om te wonen, vlakbij het centrum.  De Zonnekamp bestaat uit drie Villa’s in het groen. De twee geschakelde villa’s hebben 48 appartementen voor kleinschalig wonen. De vrijstaande villa heeft 21 appartementen die geschikt zijn om in intensieve zorg te voorzien. In deze villa kunt u ook terecht voor ontmoeting, een heerlijke maaltijd en de gezellige dagactiviteit. De Zonnekamp heeft ook een belangrijke functie in de wijk; niet alleen onze bewoners hebben hier hun thuis, ook wijkbewoners zijn welkom bij De Zonnekamp voor zorg- en servicediensten, ontmoeting, ontspanning en inspiratie.

 

De Zonnekamp biedt u:

  • Verzorgingshuiszorg
  • Somatische verpleeghuiszorg
  • Psychogeriatrische verpleeghuiszorg
  • Groepswonen
  • Dagactiviteit (op de locatie in Zelhem)

Contact

De Zonnekamp 1
7021 WP Zelhem

Wilt u rechtstreeks contact met deze woonzorglocatie, bel dan: T. 0314 - 62 17 55

De wachttijden zijn gevarieerd per zorgvraag en per woonzorglocatie.
Vraag informatie over de wachttijden op bij
woonzorgbemiddeling@markenheem.nl of via 0314 - 376010

Villa’s in het groen

De ruime opzet van de gebouwen in de prachtige groenen geeft De Zonnekamp een vriendelijke, huiselijke uitstraling en de prachtige bijnaam ‘Villa’s in het groen’. Binnen en buiten lopen perfect op elkaar over, wat een gevoel van vrijheid geeft!

Kleinschalig wonen in geschakelde villa’s

Heeft u intensieve zorg en bescherming nodig? Mensen met dementie hebben binnen De Zonnekamp de mogelijkheid om kleinschalig te wonen. Hier woont u met 7 andere bewoners waarmee u samen, onder begeleiding, een huiskamer deelt. Wanneer u behoefte heeft aan structuur van uw daginvulling, met dagelijkse gezelligheid en houvast, is deze woonvorm uitermate geschikt voor u.

Huiselijke sfeer

In de kleinschalige woonvoorziening zijn huiselijke activiteiten zoals gezamenlijk een kopje koffie drinken, gezellig samen TV kijken, eten en afwassen. Ook bereiden we hier de maaltijd. U heeft uw eigen zit-/slaapkamer waar u zich terug kunt trekken en u heeft een eigen badkamer. Uiteraard kunt u met familie voor een kopje koffie of de warme maaltijd ook het restaurant van De Zonnekamp in de vrijstaande villa bezoeken.

Ruimte voor ontmoeting

In de 21 appartementen van de vrijstaande villa krijgt u intensieve zorg en de behandeling wordt afgestemd op uw zorgbehoefte. Op de 1e verdieping woont u  in een eigen appartement. Uw appartement heeft een woonkamer met een keukenblok met magnetron, een slaapkamer en een ruime badkamer. In uw appartement krijgt u 24-uurs zorg en wordt begeleiding aangeboden afhankelijk van uw zorgvraag.
Op de 2e verdieping woont u in een appartement met een eigen zit-/slaapkamer en badkamer, maar kunt u ook gebruik maken van een gemeenschappelijke huiskamer, maar kunt u ook gebruik maken van een gemeenschappelijke huiskamer. Hier vinden verschillende activiteiten plaats, zoals gezamenlijk een kopje koffie drinken, gezellig samen TV kijken of een broodmaaltijd gebruiken. Op de begane grond kunt u terecht voor de dagactiviteit en – eventueel samen met bezoek – genieten van een kopje koffie, lunch of diner in het restaurant.

Tijdelijk verblijven op De Zonnekamp

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend dat er na een ziekenhuisopname of bij een tijdelijk teruglopende gezondheid iemand klaarstaat voor passende thuisverzorging. In andere gevallen is de zorgvraag zo omvangrijk dat thuisverzorging geen optie is. Voor dergelijke situaties, bieden zorgaanbieders, huisartsen en ziekenhuizen gezamenlijk de oplossing EersteLijns Verblijf (ELV).

Met een indicatie kunt u enkele weken tot maximaal dire maanden herstellen op een van de vier ELV-kamers. EersteLijns Verblijf is altijd gericht op terugkeer naar huis of elders wonen. U beschikt over een gemeubileerde eenpersoons zit- en slaapkamer met badkamer, onbeperkte bezoekmogelijkheden, 24-uurs zorg en verzorgende maaltijden.

 

Contact De Zonnekamp
De Zonnekamp 1
7021 WP Zelhem

T. 0314 - 62 17 55
Bekijk route
Voer een vertrekpunt in