Wijkleercentrum

Zorg verlenen leer je in de praktijk, in het wijkleercentrum.

Het Graafschap College heeft met verschillende zorgorganisaties, waaronder Markenheem, een nieuwe vorm van praktijkgericht onderwijs ontwikkelt. Markenheem heeft een wijkleercentrum ingericht bij o.a. de volgende locaties: Schavenweide, Croonemate, De Zonnekamp, De Bleijke.

Elk wijkleercentrum kent een wijkdocent. Zij fungeren als begeleider en coach voor de studenten van de beroepsopleidende leerweg (BOL-variant). Ook de studenten van de beroepsbegeleidende leerweg (BBL-variant) kunnen gebruik maken van het wijkleercentrum. Samen leren ze van en met elkaar.

 

Leerafdeling in de wijk – Bloei

Bloei is een team van enthousiaste studenten verpleegkunde en verzorgenden van het Graafschap College in Doetinchem die persoonlijke zorg thuis biedt.

Bloei Thuiszorg is een samenwerking tussen Markenheem, het ROC Graafschap college en de gemeente Bronckhorst. Het team heeft een groep cliënten in de gemeente waar zij de zorg voor regelen op het gebied van begeleiding, hulp in het huishouden en lichte verzorging. Bloei helpt daar waar het nodig is en het belang van de cliënt staat altijd voorop. De cliënten zijn erg tevreden over de hulp en zorg van Bloei. Gemiddeld wordt Bloei beoordeeld met het cijfer 8,2 . Bloei wordt ondersteund door een stagebegeleider, wijkverpleegkundigen van Markenheem en de sociale teams van de gemeente. Ook is er een wijkdocent van het Graafschap College aan verbonden. Het team bestaat uit zeven studenten. De stage is een halfjaar of een jaar. Je leert erg veel van deze stage, doet goed werk én je wordt betaald voor de uren die je bij de cliënten werkt (ca. € 10,00 per uur).Wil jij je studie VP of VIG aan het Graafschap College aanvullen met een betaalde stage? Ben jij ondernemend en op zoek naar een uitdaging? Dan is Bloei wat voor jou!

Wil je weten of Bloei in jouw leerplan past? Of meer weten over hoe stagelopen bij Bloei werkt?

Stuur een mailtje naar: bloei@markenheem.nl