Sluiten Markenheem@home CliëntenPortaal

Veelgestelde vragen bewoners en naasten

Voor wie gelden deze veelgestelde vragen?

Deze vragen gelden voor bewoners van:

 De Bleijke, m.u.v. Steintjesweide 1- 131 oneven, beukenlaan 3 -17 oneven.
 Croonemate, inclusief bewoners van de huurappartementen.
 Hyndendael, m.u.v. Molenaarserf 2-18 even.
 Schavenweide, m.u.v. bouwdeel A en E alle huisnummers.
 De Zonnekamp.

Is het dragen van een mondneusmaskers verplicht?

Bezoekers worden verzocht chirurgische medische mondneusmaskers te dragen. Mondneusmaskers worden verstrekt bij aanmelding bij de receptie van de locatie. Onder bezoekers vallen ook:

  • De bewoners van de aanleunwoningen
  • Deelnemers aan de dagactiviteit.
  • Bezoek aan cliënten
  • Leveranciers
  • Werknemers andere locaties
  • Bekijk hier de poster “Mondneusmasker instructie bezoekers

Mag mijn bezoeker de hond meenemen als ze op bezoek komt?

Ja, uw hond is welkom. Katten zijn voorlopig niet welkom. U dier moet aangelijnd zijn en beschermd  tegen vlooien.

Mag een bezoeker mij na zijn vakantie weer komen bezoeken?

Voor buitenlandse reizen: volg het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse zaken. Reis alleen naar landen met een groen of geel reisadvies ( zie Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane)
Bezoekers die terugkeren uit een risicogebied met het label oranje of rood gaan na aankomst in Nederland in quarantaine.
Reizigers die geen klachten hebben, kunnen zich 5 dagen na terugkeer laten testen middels PCR test. De quarantaine kan afgebroken worden als die test negatief is. Zonder test duurt de quarantaine 10 dagen. Bij klachten gelijk testen.

Mag ik een uitstapje maken?

Ja, u mag uw naaste altijd ophalen voor een wandeling of een uitstapje.  Ook hier draagt u een mondneusmasker. Een cliënt mag op bezoek bij familie/vrienden, mits er geen andere bezoekers aanwezig zijn, conform de richtlijnen van het RIVM. De 1,5 meter afstand wordt gehanteerd. In situaties waarin het lastig is om de 1,5 meter afstand te bewaren (denk aan het vervoer van en naar het bezoek) worden chirurgisch mondneusmaskers type IIR gedragen. Deze maskers worden door Markenheem verstrekt. Indien er bij een uitstapje/bezoek een hoog risico bestaat op besmetting kunnen zo nodig quarantaine maatregelen genomen worden, waarbij na 5 dagen een test wordt afgenomen. Er mag gebruik gemaakt worden van duofiets op voorwaarde dat de gebruikers geen COVID-achtige klachten hebben of recent (<10 dagen geleden) onbeschermd contact hebben gehad met COVID-19 besmet persoon en de vrijwilliger/medewerker/contactpersoon gebruik maakt van een chirurgisch mondneusmasker type IIR.