Kwaliteit

Kwaliteit van zorg staat bij Markenheem hoog in het vaandel. Daarom laten we onze zorg- en dienstverlening regelmatig controleren door cliënten en door onafhankelijke organisaties.

Inspectie van de Gezondheidszorg
Lees het rapport van het Inspectiebezoek aan woonzorgcentrum Schavenweide in april 2016: Schavenweide-Doetinchem-april-2016

De resultaten van de jaarlijkse uitvraag Inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ)in het kader van risico-indicatoren 2015 staan voor het eerst online. Markenheem staat voor kwalitatief goede zorg en zijn hier open en transparant in. Daarom hebben we de IGZ toestemming gegeven deze gegevens te publiceren. We zijn ons bewust dat de rapporten veel en soms abstracte informatie bevatten. Samen­vattend is te lezen dat we goede, op de klant afgestemde, zorg bieden en dagelijks actief bezig zijn met het continu verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van onze zorg.

Cliënttevredenheid
Het leveren van kwaliteit wordt met name bepaald door de tevredenheid van de cliënten. Het meten van de tevredenheid van cliënten gebeurt daarom regelmatig. Het zegt iets over de waarde die onze cliënten toekennen aan de zorg- en dienstverlening, maar het is ook een middel om te kijken wat er nog beter kan. Markenheem laat iedere twee jaar de cliënttevredenheid meten door een onafhankelijk onderzoeksinstituut. Eind 2015 heeft het onderzoeksbureau Kiwa Carity onderzocht wat de ervaringen van cliënten zijn met de zorg van Markenheem. Gemiddeld geven de cliënten somatiek een aanbevelingscijfer van 8,08. In vergelijking met andere instellingen waar Kiwa Carity een meting heeft uitgevoerd, is het aanbevelingscijfer van Markenheem boven het landelijke gemiddelde (het landelijk gemiddelde is een 8). Gemiddeld geven de vertegenwoordigers van cliënten Markenheem een aanbevelingscijfer van 8,1. In vergelijking met andere instellingen waar Kiwa Carity een meting heeft uitgevoerd, is het aanbevelingscijfer van Markenheem boven het landelijke gemiddelde (het landelijk gemiddelde is een 7,8).

DSC_3177

HKZ-keurmerk
Markenheem heeft voor alle locaties en de thuiszorg het HKZ-keurmerk voor verpleging, verzorging en thuiszorg. HKZ is een onafhankelijke organisatie die nagaat of alles goed is geregeld en of er goed rekening wordt gehouden met de cliënten. Elk jaar wordt gecontroleerd of Markenheem dit keurmerk ook echt verdient. Een vertegenwoordiger van HKZ kijkt dan rond op verschillende afdelingen, bekijkt documenten, praat met zorgmedewerkers, managers, Ondernemingsraad en met de Cliëntenraad. Voor meer informatie: hkz.nl

ZorgkaartNederland
Daarnaast kunnen cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers waarderingen geven en lezen over onze woonzorglocaties op ZorgkaartNederland.nl. Graag nodigen we ook u uit om hier uw mening kenbaar te maken. De positieve reacties delen we, met de negatieve reacties gaan we serieus aan de slag om onze zorg blijvend te verbeteren.