Sluiten Markenheem@home CliëntenPortaal

Wij vinden het fijn om zichtbaar te zijn

In 2016 nam een nieuwe groep vrijwilligers de werkzaamheden over van de oude stichting Vrienden van Schavenweide. Onder de leiding van voorzitter Frans Westra en Fieke van Weeghel zijn de Vrienden een nieuwe weg in geslagen met als motto:
Maak het verblijf nog aangenamer in Schavenweide.

We zijn in gesprek met Dick Goemaat en Frans Westra, beiden lid van de Vrienden van Schavenweide. “Kijk, dit is het plan voor de tuin, hier komt een theehuis in de binnentuin. Daar kunnen cliënten samen met een familielid of vrijwilliger heerlijk uit de wind zitten”.
Het plan is samen met GREEN ontworpen. “Schavenweide is in 2013 geopend met een beweegtuin, maar deze was niet voldoende toegankelijk”, vertelt Dick. “Samen met Markenheem, GREEN en de Vrienden is gekeken welke aanpassingen nodig waren om de tuin beter toegankelijk te maken.”

Loterij
“We vinden het belangrijk dat we als Vrienden van Schavenweide gezien worden tijdens activiteiten. Zo helpen we bij de lichtjestocht, zijn aanwezig bij de lentemarkt en een niet weg te denken loterij tijdens de kerstmarkt. We zorgen voor een kerstplantje voor elke cliënt, en GREEN zorgt al 5 jaar voor een grote kerstboom in de binnentuin” aldus Frans. “En zo hebben we ook de tovertafel en de duofiets aangeschaft”.

Uitstapjes
“Maar dan moet er wel geld in het laatje komen”, zegt Dick. “In 2018 hebben we de personenbus met lift met tussenkomst van Markenheem gekregen van de Vrienden De Bleijke. Buscoördinator Gerrie Verholen en 10 vrijwillige chauffeurs maken met de woongroepen en andere cliënten prachtige uitstapjes in de regio. Cliënten, maar ook huurders maken hier gebruik van tegen een geringe vergoeding.
Met deze opbrengsten kunnen we andere leuke activiteiten organiseren. Het reisbureau ‘Wij Willen Weg’ is iedere donderdagochtend aanwezig in de hal van Schavenweide. Daar kan de cliënt zijn reis of dagtocht plannen. De klant is koning dus eigen initiatief voor een bestemming is zeker ook mogelijk.”

Benefietdiner
“Het is fijn om zelf actief bezig te zijn. Maar het geeft ook een goed gevoel als je iets voor elkaar krijgt bij een bedrijf. Onze Vrienden zijn enthousiast en zetten bij elke activiteit de schouders eronder”, aldus Frans. “Onlangs hebben we weer een benefietdiner georganiseerd in Schavenweide. Dit jaar met als thema Italië, waarbij we 60 gasten mochten ontvangen. Het keukenpersoneel van Schavenweide helpt fantastisch mee om dit mogelijk te maken. Met de opbrengst kunnen we weer leuke dingen doen voor de cliënten”.

In de zomer vindt de opening van het theehuis plaats. De kleurige meubels zijn gesponsord door het Ouderenfonds. Frans en Dick eindigen met de woorden “We hopen dat veel bewoners gebruik gaan maken van het theehuis”.

De Vrienden van Schavenweide bestaat uit Fieke van Weeghel, Mariet van Zanten, Maarten Buunk, Dick Goemaat, Dirk Stouten (penningmeester) en Frans Westra (voorzitter).

Wilt u meer informatie?

Mail dan naar vriendenvanschavenweide@markenheem.nl of bel naar 06-1539 9789

Terug naar het overzicht