Sluiten Markenheem@home CliëntenPortaal

Wereld Alzheimer Dag 2019 in teken van ‘Samen bewegen’

‘Samen bewegen’ is dit jaar het thema van Wereld Alzheimer Dag. Het is de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor dementie, een ziekte die grote impact heeft op het leven van veel mensen. Zoals gebruikelijk wordt deze dag gevierd op 21 september, alhoewel er ook in de week ervoor of erna activiteiten plaatsvinden.

Een aantal activiteiten op deze dag zal in het teken van ‘bewegen’ staan, in verband met het thema‘’Bewegen kan de kwaliteit van leven van mensen met dementie vergroten. Bovendien is het niet alleen gezond, maar ook leuk om samen te doen. Bijvoorbeeld met mantelzorgers of andere mensen uit de omgeving’’, zegt Gerjoke Wilmink, directeur van Alzheimer Nederland.

Het Alzheimer Café Doetinchem besteedt op Wereld Alzheimer Dag en de hele week erna aandacht aan ‘samen bewegen’. Dit doen we ‘samen’ met Sportservice Doetinchem die in de landelijke Sportweek mét het Alzheimer Café een bewegingsestafette heeft georganiseerd. Net als bij de Olympische Spelen wordt in deze week het ‘bewegingsstokje’ doorgegeven bij de deelnemende instellingen die zich bezig houden met de zorg voor mensen met dementie: de Herbergier, woonzorgcentra Croonemate, het Vijverberghuis, Schavenweide en verpleeghuis Den Ooiman.

De aftrap van deze estafette is op Wereld Alzheimer Dag op 21 september van 14.00 tot 17.00 uur bij Groeskamp, Koopmanslaan 3 in Doetinchem. Deze dag vieren we door ‘samen’ te zijn en natuurlijk door ‘samen te bewegen’.

U kunt dansen onder leiding van Evert Hendriksen, voormalig ballroomdanser en specialist Ouderenzorg en deelnemen aan spelactiviteiten onder leiding van Ans Roelofsen van Sportservice Doetinchem. We sluiten de dag af met een hapje en een drankje.

Mensen met dementie, mantelzorgers en belangstellenden zijn van harte welkom om deze dag samen met ons te vieren.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Willemien Reijnders tel. 06 83218550

Bekijk hier de flyer

 

Terug naar het overzicht