Sluiten Markenheem@home CliëntenPortaal

Tussen hoop en vrees

Afgelopen week was binnen mijn verpleeghuis een periode met pieken en dalen. Wat zijn we opgelucht dat er nu zicht is op een vaccin is en we hopelijk in de eerste maanden van 2021 al kunnen starten met het vaccineren. Daarentegen sloten we de week af met het bericht wat we niet hoopten te krijgen, maar toch kwam het binnen, er is corona vastgesteld.
We begonnen de week zo goed, onze regisseurs in Den Haag meldden het goed nieuws: als het vaccin wordt goedgekeurd dan kan in januari 2021 een start worden gemaakt met het toedienen hiervan. Wat een opluchting, komt dan nu eindelijk de tijd dat we kunnen starten met het afbouwen van het nieuwe normaal, hebben we eindelijk een stip op de horizon en wordt ons harde werken beloond.
Want hard werken hebben we gedaan, zowel de bewoners, medewerkers en alle anderen die betrokken zijn bij mijn verpleeghuis hebben zich het afgelopen jaar met verve ingezet om corona buiten de deur te houden. Ook hebben we geprobeerd in het nieuwe normaal de gezelligheid en gemoedelijkheid waar we zo om bekend staan vast te houden. En dit is goed gelukt, ondanks de 1,5 meter, mondkapjes en het beperkte aantal bezoekers is de sfeer nog steeds opperbest.
Na dit goede nieuws kon ik eindelijk sinds maanden weer eens rustig ademhalen en mijmeren hoe we de geleerde lessen in coronatijd kunnen vasthouden en we niet automatisch terug schieten in het oude normaal; jammer genoeg was de tijd die ik kreeg wat korter dan gehoopt. Vrijdagmorgen komt het nieuws, er is een bewoner positief getest op corona………, ik zal de woorden die door mijn hoofd schoten maar niet herhalen, ik denk dat iedereen kan voorstellen dat deze puntjes anders vol zouden staan met niet zulke nette teksten.
Gelukkig, al klinkt dit vreemd in deze context, zijn we voorbereid. Compartimenten hebben we al, we werken al volledig met mondkapjes en we weten precies wie waar en wanneer is geweest. Ik bel nog met mijn collega of ik haar kan helpen, aan de andere kant klinkt haar rustige stem die zegt, alles is in beeld, mevrouw zat al in quarantaine, voor de zekerheid testen we nog een medebewoner die binnen 1,5 meter is geweest, we zien daarna weer verder en zijn nu volledig opgeschaald. Rustig beëindig ik het gesprek, jammer genoeg waren we bekend met corona en hadden we in het voorjaar al op een vervelende manier kennis gemaakt met elkaar, maar dit helpt ons nu wel de rust te bewaren en te handelen, want meer dan dit kunnen we ook niet doen.

Beste mensen houd nog even vol, de start in januari is dan een mooie stip op de horizon, maar we zijn er nog niet, we hebben echt wel een deel van 2021 nodig.

Ik wens alle lezers van mijn blogs prettige feestdagen in een kleine bubbel, pas op jezelf, maar houd ook rekening met ons.

#samenstaanwesterk        #Ikdoemee

Mario van Hees – Teammanager Markenheem – locatie De Bleijke

Heb je vragen of opmerkingen over deze blog? Stuur dan een mail naar communicatie@markenheem.nl

Terug naar het overzicht