Sluiten Markenheem@home CliëntenPortaal

Is dit het einde van de film die corona heet?

Woensdag 15 juli..
Vier maand geleden nadat we de deuren hebben moeten sluiten en we begonnen met de film die corona heet, lijkt nu het eind van de film aangebroken.
Eindelijk was daar vorig week het verlossende woord, op 15 juli gaan onze deuren weer letterlijk van het slot. Gelukkig was een bezoek al weer een tijdje welkom en gingen bewoners weer op stap, maar het nu definitief weer openen van de deuren is toch nog een memorabele gebeurtenis.

Ik kan iedereen niet vaak genoeg vertellen hoe blij ik word als ik onze bewoners weer in het dorp zie lopen, visite dat op bezoek komt om een praatje te maken en ik zelf ook weer mensen kan zien en persoonlijk met ze kan spreken. De afgelopen weken hebben we ook samen met bewoners en medewerkers gesproken over de afgelopen periode, het bijzondere is dat één ding door iedereen wordt benoemd, het gemis aan aandacht, aanraking en het weer deel kunnen nemen aan de maatschappij.

Want laten we eerlijk zijn, had het anders gekund, waarschijnlijk wel, alleen dat is altijd makkelijk achteraf gezegd, we hebben met z’n allen gedaan wat wij dachten dat het beste was. Samen met collega organisaties, cliëntenraden, overheden en medewerkers. Gelukkig hebben we genoeg zelf reflecterend vermogen en hebben we geleerd wat beter kan, alleen laten we ons ook realiseren dat corona er nog steeds is, wachtend op het moment dat wij verzwakken en aangezien we corona nog niet door en door kennen zal het proberen ons weer te verrassen.

We weten dat de komende periode een spannende tijd gaat worden, wat gebeurt er met het virus als we allemaal weer op vakantie gaan? Wat heeft het najaar van invloed op het virus en lukt het ons in Nederland om de 1,5 meter afstand te bewaren? Zoals een bewoner heel mooi al had verwoord; “Ik hoop dat iedereen er rekening mee blijft houden want ik heb niet voor niets 6 weken binnen gezeten”

Mijn antwoord is dat we deel 1 van de film op woensdag 15 juli kunnen sluiten, alleen heb ik ergens het onderbuik gevoel dat zoals bij elke thriller er minimaal nog één deel gaat volgen.

Mensen, hou vol, doe je het niet voor jezelf, dan alsjeblieft voor onze bewoners, zij hebben al zoveel moeten dragen en verdienen nu ook jullie solidariteit.

#samenstaanwesterk

Mario van Hees
Teammanager Markenheem – locatie De Bleijke

Heb je vragen of opmerkingen over deze blog? Stuur dan een mail naar communicatie@markenheem.nl

Terug naar het overzicht