Sluiten Markenheem@home CliëntenPortaal

De cirkel is rond: project zorggezel afgerond

Op een vol terras bij Stadscafé Simons hebben Maud van Sonsbeek (Stadscafé Simons) en Chantal Dimmendaal (Personeelsadviseur Markenheem) geproost op de afronding van het geslaagde project ‘Zorggezel’. Beide organisaties kijken tevreden terug op het project én de samenwerking.
Door de coronamaatregelen had Stadscafé Simons geen werk voor hun medewerkers; Markenheem kon extra hulp goed gebruiken. Bij de eerste kennismaking werd al snel duidelijk: dit gaan wij samen doen – samen d’ran!

Zorggezellen Stadscafé Simons en Villa Ruimzicht
De zorggezellen zijn ingezet ter ondersteuning van onze zorgteams. Zij hebben zicht gericht op de levens- en welzijnsactiviteiten met onze bewoners. Het bieden van een luisterend oor, samen een spelletje spelen,… was vaak al voldoende om onze cliënten net dat beetje extra aandacht te geven. Daarnaast hebben de zorggezellen ondersteuning geboden bij het eten en drinken, vervoer van bewoners én hebben zelfs de koks van Stadscafé Simons hun kookkunsten getoond in de keukens op onze locaties. Hoe mooi is dat! De inzet van zorggezellen werd zo’n succes dat Stadscafé niet voldoende medewerkers had. Zij heeft contact opgenomen met Villa Ruimzicht. Zo zijn ook medewerkers van Villa Ruimzicht ingezet als zorggezel.

Open plekken
Bij het stoppen van de zorggezellen ontstonden open plekken op het gebied van welzijn voor onze bewoners. Samen met (nieuwe) vrijwilligers of familieleden proberen we deze plekken in te vullen. Hopelijk mogen we ook snel weer eerstejaars studenten van het Graafschap College verwelkomen voor een welzijnsstage.

Wellicht dat jij iemand kent die zich op vrijwillige basis wil inzetten voor onze bewoners op het gebied van welzijnsactiviteiten en facilitaire werkzaamheden? Maak hem/haar enthousiast om te solliciteren via onze website: https://www.markenheem.nl/vacatures-voor-vrijwilligers/

Terug naar het overzicht