Sluiten Markenheem@home CliëntenPortaal

Anne’s Blog; De laatste keer

De laatste keer….

Afscheid nemen is iets wat iedereen in zijn leven zo vaak doet. ’s Morgens als ik naar mijn werk ga, neem ik afscheid van mijn gezin: ”tot vanavond”. Als ik van mijn werk naar huis ga, zeg ik tegen collega’s, bewoners: “tot morgen”, of “tot een volgende keer”.  Als ik er zo over nadenk en schrijf, zeg ik dat heel wat keren per dag. Hoe vaak zeggen we tegen iemand: “tot ziens, tot morgen, tot een volgende keer, doei!”

Heel vaak heb ik al afscheid genomen van collega’s  die ergens anders gingen werken,  van collega’s die niet meer onder ons zijn. Heel vaak heb ik afscheid genomen van bewoners, die het leven loslieten, van families waar door de omstandigheden een band was ontstaan.

Afscheid nemen, daar waar een foto als een herinnering is, draag ik ervaringen in mijn hart mee en koester deze.

In deze laatste blog wil ik jullie vertellen dat ik afscheid ga nemen van Markenheem, dat ik afscheid neem van de Zonnekamp. Dat ik afscheid neem van jullie als lezers. Bijna 24 jaar werk ik voor deze prachtige organisatie. In die 24 jaar heeft Markenheem mij de mogelijkheden geboden om me te blijven ontwikkelen, te blijven groeien, te blijven leren. Mede daardoor ben ik de persoon geworden die ik nu ben. Het was zo fijn om mijn ervaringen met jullie te mogen en kunnen delen in mijn blogs, zodat ik  jullie een kijkje mocht laten nemen in ons oh zo mooie werk. Ik wil jullie bedanken voor het vertrouwen, voor alle ontzettende spontane, leuke, emotionele reacties op mijn blogs. Het raakte me als ik de reacties las, als ik op straat werd aangesproken door iemand die ik niet kende, maar me even wilde vertellen dat ze steun haalde uit mijn stukje in de krant. Dat ik bij de bakker aangesproken werd door iemand die zo geraakt was door mijn verhaal. Bijzondere ervaringen die me verteld werden, door mensen die ik niet ken. Zo fijn om te ervaren dat “mijn werk delen” anderen helpt in een moeilijke periode.

Schrijven… dat zal ik blijven doen, wellicht lezen jullie via een andere weg mijn ervaringen vast nog wel eens.

Afscheid neem ik met pijn in mijn hart, maar met zoveel mooie herinneringen die er zijn gemaakt. Ik ga werken in een Hospice, zorgen voor en begeleiden van mensen en hun naasten in hun laatste levensfase. Ik hoop dat ik hier warmte, liefde, zorg  toe mag voegen aan de dagen van  de mensen  die er  leven en wonen.

Ik neem afscheid met een: HET IS GEEN “DOEI”OF “DAG”, MAAR: TOT ZIENS MET EEN GLIMLACH

Blijf voor elkaar zorgen, kijk om naar elkaar met een heleboel liefde.

Heel veel liefs van Anne

Helaas neemt Anne afscheid van Markenheem, afscheid van De Zonnekamp. Afscheid van jullie als lezers. Anne, bedankt voor al die mooie verhalen de laatste jaren!

 

Terug naar het overzicht