“We hebben als team met zijn allen op een positieve manier de schouders eronder gezet.”

Ria Dekkers werkt met veel plezier in De Zonnekamp als verzorgende:
"Ons woonzorgcentrum wordt gesloopt in Zelhem en er komt nieuwbouw. In die tussentijd, ongeveer 3 jaar, is er een tijdelijke woonzorgcentrum De Zonnekamp in Doetinchem in gebruik. Onlangs zijn we met de bewoners verhuisd en mijn indruk van de verhuizing is zeer positief. We hebben er als team met zijn allen op een positieve manier de schouders ondergezet. Ik zat in de commissie samengesteld met medewerkers uit verschillende disciplines, die ruim een halfjaar van te voren alle praktische zaken al onder de loep namen. Je moet hierbij denken aan welke cliënt komt waar te wonen in de Holterhoek, welke materialen moeten er allemaal mee. Het vooraf voorzien van namen op alle rollators en rolstoelen. De eerste weken waren wel hectisch voor het team. Dat kwam o.a. door het werken in een nieuwe samenstelling van het team en het werken met andere cliënten dan wij gewend waren. Nu is er een verpleegafdeling kleinschalig wonen gestart waar een verpleeghuisarts en een fysiotherapeut en een ergotherapeut verbonden zijn kregen we o.a te maken met een andere apotheek en een andere manier van medicijnuitgifte.
De dag van de verhuizing was een lange dag voor de bewoners. ’s Morgens om zes uur stonden we aan het bed en om zeven uur ‘s avonds was iedereen over. Daar was de familie van de bewoners inmiddels aanwezig om de verhuisdozen uit te pakken. De bewoners hebben moeten wennen  aan een nieuw team van verzorgenden. Ook moesten wij als zorgmedewerkers onze weg vinden in de appartementen. Verder zijn er  cliënten die door de veranderende zorg wat moeite hebben met de zelfredzaamheid die er nu van hen verwacht wordt. Maar na een paar maanden kan ik zeggen dat een ieder zijn/haar plekje wel gevonden heeft."

Ria Dekkers werkt met veel plezier in De Zonnekamp als verzorgende:
“Ons woonzorgcentrum wordt gesloopt in Zelhem en er komt nieuwbouw. In die tussentijd, ongeveer 3 jaar, is er een tijdelijke woonzorgcentrum De Zonnekamp in Doetinchem in gebruik. Onlangs zijn we met de bewoners verhuisd en mijn indruk van de verhuizing is zeer positief. We hebben er als team met zijn allen op een positieve manier de schouders ondergezet. Ik zat in de commissie samengesteld met medewerkers uit verschillende disciplines, die ruim een halfjaar van te voren alle praktische zaken al onder de loep namen. Je moet hierbij denken aan welke cliënt komt waar te wonen in de Holterhoek, welke materialen moeten er allemaal mee. Het vooraf voorzien van namen op alle rollators en rolstoelen. De eerste weken waren wel hectisch voor het team. Dat kwam o.a. door het werken in een nieuwe samenstelling van het team en het werken met andere cliënten dan wij gewend waren. Nu is er een verpleegafdeling kleinschalig wonen gestart waar een verpleeghuisarts en een fysiotherapeut en een ergotherapeut verbonden zijn kregen we o.a te maken met een andere apotheek en een andere manier van medicijnuitgifte.
De dag van de verhuizing was een lange dag voor de bewoners. ’s Morgens om zes uur stonden we aan het bed en om zeven uur ‘s avonds was iedereen over. Daar was de familie van de bewoners inmiddels aanwezig om de verhuisdozen uit te pakken. De bewoners hebben moeten wennen  aan een nieuw team van verzorgenden. Ook moesten wij als zorgmedewerkers onze weg vinden in de appartementen. Verder zijn er  cliënten die door de veranderende zorg wat moeite hebben met de zelfredzaamheid die er nu van hen verwacht wordt. Maar na een paar maanden kan ik zeggen dat een ieder zijn/haar plekje wel gevonden heeft.”

Terug naar het overzicht