Lekker koken

Onlangs is de Vijverberg gestart met een kookpilot; tot voor kort kwamen de maaltijden vanuit de keuken van Schavenweide. Bij de start van het groepswonen in 2012 werd er op de Vijverberg zelf gekookt, maar door de hoge werkdruk en de lage bezetting die er toen nog was bleek dit niet
haalbaar te zijn. Er is toen besloten om de warme maaltijd vanuit de keuken te laten komen.
Tijdens de cursus Visie op groepswonen, kwam het zelf koken naar voren. Nu heeft het team het zelf koken weer opgepakt, dat is mogelijk omdat er nu tijdens het avondeten met twee medewerkers op de groep aanwezig zijn. Onze bewoners zijn hier erg blij mee. We overleggen met hen wat er op het menu komt zodat ieder zijn of haar wensen kenbaar kan maken. Ook het team is enthousiast, ieder kookt op een eigen manier, dat maakt het afwisselend! In een schriftje houden we bij wie wat op welke dag kookt.
Wel hopen we dat onze wens – samen koken met de familie - in de toekomst plaats gaat vinden.
Persoonlijke aandacht Francis Schnitzler, vrijwilligster groepswonen: Als ik ‘s morgens binnenkom, krijg ik meestal een lach van de bewoners van de groep. Ik zit bij ze aan tafel tijdens het ontbijt en drink dan een kopje thee mee, er is dan een ontspannen sfeer. Daarna wandel ik met een bewoner. Meestal naar de supermarkt, tuincentrum, door de wijk en langs de speeltuin of schoolplein. Tijdens het wandelen komen de verhalen over vroeger en geniet men van de bloemen in de tuinen, van de kinderen
tijdens het speelkwartier en van het boodschappen doen. Bij terugkomst gaan we gezellig samen aan de koffie met lekkers. Ik merk dat persoonlijke aandacht heel prettig is voor de mensen, ze zijn vaak alerter op de omgeving en medebewoners. Voor mij als vrijwilligster is het fijn om dit te ervaren en ik
kom met veel plezier elke week.

Onlangs is de Vijverberg gestart met een kookpilot; tot voor kort kwamen de maaltijden vanuit de keuken van Schavenweide. Bij de start van het groepswonen in 2012 werd er op de Vijverberg zelf gekookt, maar door de hoge werkdruk en de lage bezetting die er toen nog was bleek dit niet
haalbaar te zijn. Er is toen besloten om de warme maaltijd vanuit de keuken te laten komen.
Tijdens de cursus Visie op groepswonen, kwam het zelf koken naar voren. Nu heeft het team het zelf koken weer opgepakt, dat is mogelijk omdat er nu tijdens het avondeten met twee medewerkers op de groep aanwezig zijn. Onze bewoners zijn hier erg blij mee. We overleggen met hen wat er op het menu komt zodat ieder zijn of haar wensen kenbaar kan maken. Ook het team is enthousiast, ieder kookt op een eigen manier, dat maakt het afwisselend! In een schriftje houden we bij wie wat op welke dag kookt.
Wel hopen we dat onze wens – samen koken met de familie – in de toekomst plaats gaat vinden.
Persoonlijke aandacht Francis Schnitzler, vrijwilligster groepswonen: Als ik ‘s morgens binnenkom, krijg ik meestal een lach van de bewoners van de groep. Ik zit bij ze aan tafel tijdens het ontbijt en drink dan een kopje thee mee, er is dan een ontspannen sfeer. Daarna wandel ik met een bewoner. Meestal naar de supermarkt, tuincentrum, door de wijk en langs de speeltuin of schoolplein. Tijdens het wandelen komen de verhalen over vroeger en geniet men van de bloemen in de tuinen, van de kinderen
tijdens het speelkwartier en van het boodschappen doen. Bij terugkomst gaan we gezellig samen aan de koffie met lekkers. Ik merk dat persoonlijke aandacht heel prettig is voor de mensen, ze zijn vaak alerter op de omgeving en medebewoners. Voor mij als vrijwilligster is het fijn om dit te ervaren en ik
kom met veel plezier elke week.

Terug naar het overzicht